2024. July 13. Saturday
Ma: Jenő, Indra Holnap: Örs, Stella
Bokod község honlapja

Új bölcsőde építése Bokod községben

TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00004

Kedvezményezett neve

Bokod Község Önkormányzata

Elérhetősége

2855 Bokod, Hősök tere 6.

A projekt címe

Új bölcsőde építése Bokod községben

Projekt helyszíne

2855 Bokod, Fő utca 47/A.

A projekt azonosító száma

TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00004

A projekt tervezett befejezési dátuma

2020.12.31.

A támogatás összege

125 400 000 Ft

Támogatás mértéke

100%

A projekt tartalmának bemutatása

Bokod Község Önkormányzata 125,4 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új bölcsőde létrehozására a településen. A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 13 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben az óvoda épülete mellé épül egy új épületszárny, és ebben kap majd helyet az új bölcsőde.

A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen jelenleg nincs bölcsődei szolgáltatás, pedig a lakosság részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

A beruházás műszaki tartalma:
A fejlesztéssel érintett ingatlanon jelenleg a település óvodája üzemel. A jelenlegi óvodaépületben bővítés nélkül nem lehet kialakítani a bölcsődét, ezért a beruházás során a meglévő óvodaépület mellé épül egy teljesen új épület, amelyben a bölcsőde kap helyet. A jelenlegi óvoda működését a bővítés nem érinti. A bölcsőde az óvoda ÉNY homlokzatához kapcsolódik. A két épületrész az óvoda tornaszoba falán kapcsolódik és a tornaszoba előtti közlekedő folyosón a két épület között összeköttetés kerül kialakításra. A bölcsőde szerkezetében, valamint formailag a meglévő óvodához illeszkedik, a külön tűzszakasz miatt kerül kialakításra a félnyeregtető. Az ingatlanon el lesz különítve a bölcsőde és az óvoda udvara.
A bölcsőde, összesen 130 m2 alapterületű lesz, egy foglalkoztatót tartalmaz a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel: előtér babakocsi tárolóval, öltöző, mosdó zuhanyzóval és pelenkázóval, elkülönítő, mellékhelység mozgáskorlátozottak számára, raktár, takarítószer tároló, valamint fektető terasz a foglalkoztatóhoz. A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a bölcsőde számára a támogatásból.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 125.400.000 Ft.

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde lesz, ahol biztosított lesz a településen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.

50 %-os készültség képei
Képre kattintva nagyban és galériában nyílik!

Projekt 1

Projekt 2

Projekt 3

Projekt 4

100 %-os készültség képei
Képre kattintva nagyban és galériában nyílik!

Projekt 5

Projekt 6

Projekt 7

Projekt 8

Projekt 9

Projekt 10

Projekt 11

Projekt 12

Projekt 13

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: