2023. September 29. Friday
Ma: Mihály, Mikes Holnap: Jeromos, Becse
Bokod község honlapja

Kenu ICF Masters 2019

2019. September 9., Monday 07:15

2019-ben Szegeden augusztus 28-31-én került megrendezésre – első alkalommal világbajnoki rangban – az ICF Masters Gyorsasági Világbajnokság. A közel 100 Masters versenyző között ott volt egy bokodi hölgy is.

Valaki, akivel szinte minden nap találkozunk, aki hajnalban végig kerékpározik utcáinkon minden háznál megállva szórólapjaival. Valaki, akiről kevesen tudják, hogy hosszú ideig versenyzett, kajakozott.

„Ó, a szegedi pályán otthon vagyok.”- mondta nekem Szűcs Julianna. Most, 47 év után újra ott hasította a vizet versenyzőtársával, Bélafalvi Jánossal, a 64-69 éves korosztály versenyzői között.

Szűcs Julianna egyénileg 500 méteres pályán az 5. helyezést érte el. Ő szélesebb portya kajakkal teljesítette a távot, ami nehezebb s ez által lassúbb is, mint a többi versenyző K hajója. A Vért Se jóvoltából szállhatott vízre ezzel a hajóval, amivel a verseny előtt csupán két hétig volt lehetősége megismerkedni.

A mix párosban is régi portyahajóval versenyeztek. Hajójuk egy muzeális értékű 1948-ban készült dán fa hajó amit Bélafalvi János újított fel. 200 méteres sprint távon indultak ahol a 7. helyezést érték el.

Csodálatos teljesítmény ez, Julianna 47 év után a verseny előtt két hónappal kezdte csak el a felkészülést szemben a többi versenyzővel, akik napi szinten kajakoznak. Büszkék vagyunk rá és gratulálunk az elért eredményekhez!

Ezúton is köszönik mindenkinek, aki szponzorálta ezt a csodálatos álmot!

Kontráné Halmi Helga

Nincs esemény rögzítve!

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: