2024. May 24. Friday
Ma: Eszter, Eliza Holnap: Orbán, Bársonyka
Bokod község honlapja

Polgármesteri köszöntő

Polgármester

Tisztelt Látogató!

Szeretettel üdvözlöm községünk honlapján!

Engedje meg, hogy pár szóval bemutassam falunkat!

Bokod az Által-ér völgyében elhelyezkedő soknemzetiségű település, mely közel 800 éves múltra tekinthet vissza. A Vértes nyugati oldalán az Által-ér mentén elhelyezkedő települést ma mintegy 2130-an lakják. Fényes Elek 1851-ben azt írja: "Jóságáról a bokodi kolompér egész megyében leghíresebb", így ennek tiszteletére rendezik meg minden évben a Bokodi krumpli fesztivált.

A település másik érdekessége a három történelmi egyház templomának szemet gyönyörködtető elhelyezkedése egy utcában, egészen közel (430 m) egymáshoz. Mindhárom templom Fellner Jakab tervei alapján épült, a késő barokk evangélikus templom jelentős kultúrtörténeti emlék, hiszen orgonája közel 200 éves, így Európa két legrégebbi orgonájának egyike.

A közeli erdőkben található a régebben a községhez tartozó majd ezer éves Vértesszentkereszti Bencés Apátság romja, mely mára a zarándokok egyik kiemelt célterülete lett. A környék turistaútvonalai igazi kihívást jelentenek a természetjáróknak, a falu határában lévő csodálatos 130 hektáros Bokodi-hűtőtó körül pedig jelentős horgászparadicsom bontakozott ki az elmúlt időkben.

Ha véletlenül erre jár, időzzön egy kicsi nálunk, rendezvényeinken pedig mindig szívesen látjuk!

Csonka László
polgármester

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: