2024. July 13. Saturday
Ma: Jenő, Indra Holnap: Örs, Stella
Bokod község honlapja

Adósságkonszolidáció

Az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása

Kedvezményezett neve

Bokod Község Önkormányzata

Elérhetősége

2855 Bokod, Hősök tere 6.

A projekt címe

Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 3. mellékletének II. 8. pontjában szabályozott az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása

A projekt tervezett befejezési dátuma

2018.12.31.

A támogatás összege

44 000 000 Ft

Támogatás mértéke

100%

A pályázat bemutatása

A Belügyminisztérium által az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázatban Bokod Község az alábbi fejlesztésekre nyújtott be támogatási kérelmet. Bokod Község Önkormányzata, Bokodon a Fő utcán a 3 templom közötti 420m, Bokod Hősök terén100m, és Bokodon a Petőfi Sándor utcában 350m járdaszakaszt kívánja átépíteni. A járdák átépítése szükséges, amelyet térkő burkolattal kíván megvalósítani. A támogatási összegből a kivitelezést, a tervezői költségeket, a közbeszerzési tanácsadó díját, a műszaki ellenőr díját kívánja finanszírozni.

A kiírt támogatás lehetőség add az Önkormányzatnak az önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai korszerűsítésére is. A támogatást a Hivatal és a Művelődési ház Intézmény 12,5 KW-os, továbbá az Egészségház 12KW-os földre telepített napelemes villamos hálózatra visszatápláló háztartási kis-erőmű kialakítására szeretné felhasználni az épületek energetikai korszerűsítése érdekében. A beruházás során a napelemek és tartóelemeik beszerzése és telepítés a tetőszerkezeti érintett teherhordó elemek megerősítése, a kültéri egység elhelyezéséhez szükséges, statikai megerősítést szolgáló építőmesteri munkák elvégzése, a helyi elektromos rendszerhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl.: inverterek, kétirányú mérők) beszerzése a belső csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges hálózat fejlesztések valósulnak meg.

A támogatási célok között megtalálható a településrendezési tervek elkészítésének támogatása is.

Bokod Község Önkormányzata a település rendezési terv elkészítésére kötött tervezői szerződés díját kívánja kiegyenlíteni a támogatásból, ami alapján az aktuális jogszabályoknak megfelelő településfejlesztési koncepció, településszerkezeti- és szabályozási terv készül el.

A pályázat befejezése

Bokod Község Önkormányzata a Belügyminisztérium által biztosított támogatási lehetőséget kihasználva mind a 3 fejlesztési célt maradéktalanul megvalósította. A Bokod 2 utcáját és központi terét érintő járda felújítások, illetve a Hivatalt, a Művelődési Házat és az Egészségházat érintő napelemes rendszerek kiépítése is az elvárt időben és minőségben elkészültek.

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: