2022. July 2. Saturday
Ma: Ottó, Sarolt Holnap: Kornél, Soma
Bokod község honlapja

Adósságkonszolidáció

Az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása

Kedvezményezett neve

Bokod Község Önkormányzata

Elérhetősége

2855 Bokod, Hősök tere 6.

A projekt címe

Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény 3. mellékletének II. 8. pontjában szabályozott az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása

A projekt tervezett befejezési dátuma

2018.12.31.

A támogatás összege

44 000 000 Ft

Támogatás mértéke

100%

A pályázat bemutatása

A Belügyminisztérium által az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázatban Bokod Község az alábbi fejlesztésekre nyújtott be támogatási kérelmet. Bokod Község Önkormányzata, Bokodon a Fő utcán a 3 templom közötti 420m, Bokod Hősök terén100m, és Bokodon a Petőfi Sándor utcában 350m járdaszakaszt kívánja átépíteni. A járdák átépítése szükséges, amelyet térkő burkolattal kíván megvalósítani. A támogatási összegből a kivitelezést, a tervezői költségeket, a közbeszerzési tanácsadó díját, a műszaki ellenőr díját kívánja finanszírozni.

A kiírt támogatás lehetőség add az Önkormányzatnak az önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai korszerűsítésére is. A támogatást a Hivatal és a Művelődési ház Intézmény 12,5 KW-os, továbbá az Egészségház 12KW-os földre telepített napelemes villamos hálózatra visszatápláló háztartási kis-erőmű kialakítására szeretné felhasználni az épületek energetikai korszerűsítése érdekében. A beruházás során a napelemek és tartóelemeik beszerzése és telepítés a tetőszerkezeti érintett teherhordó elemek megerősítése, a kültéri egység elhelyezéséhez szükséges, statikai megerősítést szolgáló építőmesteri munkák elvégzése, a helyi elektromos rendszerhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges elemek (pl.: inverterek, kétirányú mérők) beszerzése a belső csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges hálózat fejlesztések valósulnak meg.

A támogatási célok között megtalálható a településrendezési tervek elkészítésének támogatása is.

Bokod Község Önkormányzata a település rendezési terv elkészítésére kötött tervezői szerződés díját kívánja kiegyenlíteni a támogatásból, ami alapján az aktuális jogszabályoknak megfelelő településfejlesztési koncepció, településszerkezeti- és szabályozási terv készül el.

A pályázat befejezése

Bokod Község Önkormányzata a Belügyminisztérium által biztosított támogatási lehetőséget kihasználva mind a 3 fejlesztési célt maradéktalanul megvalósította. A Bokod 2 utcáját és központi terét érintő járda felújítások, illetve a Hivatalt, a Művelődési Házat és az Egészségházat érintő napelemes rendszerek kiépítése is az elvárt időben és minőségben elkészültek.

Nincs esemény rögzítve!

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Közös Önkormányzati Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: