2024. July 13. Saturday
Ma: Jenő, Indra Holnap: Örs, Stella
Bokod község honlapja

A szociális étkeztetés fejlesztése Bokodon

TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00005

Kedvezményezett neve

Bokod Község Önkormányzata

Elérhetősége

2855 Bokod, Hősök tere 6.

A projekt címe

A szociális étkeztetés fejlesztése Bokodon

A projekt azonosító száma

TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00005

A projekt tervezett befejezési dátuma

2017.12.31.

A támogatás összege

3 939 050 Ft

Támogatás mértéke

100%

A projekt tartalmának bemutatása

Bokod községben, Komárom-Esztergom megyében, az Oroszlányi kistérségben található településen a szociális ellátás formái közül az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a családsegítés, valamint a gyermekjóléti szolgáltatás működik. Jelen projektünk a szociális étkeztetés fejlesztésére irányul, melynek keretében az Önkormányzat, mint fenntartó azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani. Az Önkormányzat az ebédet házhozszállítással biztosítja az ellátottak részére, az ellátási kötelezettsége Bokod község közigazgatási területére terjed ki.

A projekt célja

Bokod Község Önkormányzata által a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 62. § (1) bekezdésében foglalt kötelező önkormányzati feladatellátáshoz szükséges gépjármű beszerzése. Mivel jelenleg a szociális étkeztetést csak házhozszállítással lehet igénybe venni, kiemelt fontosságú, hogy a feladatot végző gépjármű üzembiztos, gazdaságosan fenntartható legyen.

Jelenleg egy 1999-ben gyártott, az Önkormányzat által 2006-ban vásárolt gépjárművel történik a szállítás, amelynek karbantartási költségei a folyamatos meghibásodás miatt aránytalanul magasak, emiatt szükséges a gépjármű cseréje. A gépjárművet három lehetséges, megfelelő gépjárműre kért árajánlat alapján választja ki az Önkormányzat.

Az új gépjármű beszerzésének köszönhetően a szociális étkezés minőségi feltételei javulnak Bokodon, az ellátás gördülékenyebbé válik. Az ételek hamarabb eljutnak a szociálisan rászorultakhoz, ezáltal megőrzik minőségüket és élvezeti értéküket.

2017. december 31.

Lezárult Bokod Község Önkormányzatának első projektje a Széchenyi 2020 program keretében. Az Önkormányzat a 3,93 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével új gépjárművet vásárolt, amellyel az ebédet szállítják házhoz a szociálisan rászorultak számára.

Új gépjármű

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: