2020. January 28. Tuesday
Részben napos 4.2 °C
Ma: Károly, Karola Holnap: Adél, Valér
Bokod község honlapja

Önkéntesen a tiszta Magyarországért

2019. March 19., Tuesday 10:51

Március 18-tól 24-ig tart az idei „TeSzedd!-Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” hulladékgyűjtési akció. A 2011 óta hagyományosan megszervezett környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált amelyhez Tóth Zsolt javaslatára Bokod település is csatlakozott.

Tóth Sándor vállalta magára a koordinátori teendőket. Az ő irányításával gyűltek össze és indultak el március 18-án a kijelölt területekre önkénteseink. Ismertette a szabályzatot, ami szerint csak olyan szemetet gyűjthetnek önkénteseink ami nem veszélyezteti a testi épségüket és az egészségüket. A TeSzedd keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy nagyméretű autóalkatrészeket.

Zöldhulladékot sem gyűjtenek. A rövid tájékoztató után szétosztotta a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákokat, kötöző anyagot. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról az Innovációs és Technológiai Minisztérium gondoskodik. Köszönet Tóth Zsoltnak a vállalt koordinátori feladatkörért és minden önkéntesnek akik részt vettek a programban!

Kontráné Halmi Helga

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Közös Önkormányzati Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: