2020. October 28. Wednesday
Többnyire napos 8,1 °C
Ma: Simon, Szimonetta Holnap: Nárcisz, Zénó
Bokod község honlapja

Idősek napja

2018. November 20., Tuesday 13:07

Az Idősek napját, idén is, mint már hosszú évek óta, ismét együtt ünnepelték a bokodi szépkorúak november 17-én. A rendezvény szervezője, Csillag Sándorné védőnő a Vöröskereszt helyi alapszervezete és a bokodi önkormányzat segítségét megköszönve, köszöntötte az egybegyűlteket és azokat, akik nem tudtak megjelenni a rendezvényen.

Elmondta, hogy Bokodon ebben az évben 230 fő a 70 év felettiek száma. A legidősebb férfi, Takács Árpi bácsi a rendezvény reggelén elhunyt. A gyertya, mellyel az elhunyt társaikra emlékeztek érte is lobogott.

Az asszonyok közül a legidősebb Krach Ferencné, ő szeptemberben töltötte be 97. életévét, a legidősebb férfi Varga György, 92 éves.

Csonka László polgármester, köszöntő beszéde után, gyertyát gyújtott a község elhunyt idősei emlékére. Minden évben kicsik és nagyok szeretettel készültek egy kis műsorral. Idén sem volt ez másképp. A Bokodi Gyermek Néptánc Csoport iskolásai, Szabó Tibor és Bogács Hajnalka vezetésével, rábaközi táncokkal nyitotta meg a műsort. Az óvodások Maci csoportja Cserné Lakner Tímea, Sirokmán Dóra és Csonkáné Huszár Tímea felkészítésével versekből, körjátékokból álló kis műsorral kedveskedett az időseknek. Antal Zsóka és Szűcs Enikő megható előadásában, Magyar Ottó- Az élet alkonyán c. versét hallgathatták meg. Ezt követően a Bazsarózsa Népdalkör adta elő katonadalokból álló népdalcsokrát. A műsor zárásaként Molnár Szulita és Dallos Zoltán léptek fel a Bokodi Kadarkölykök Színjátszó Csoport gyerkőceivel. Külön erre az alkalomra Karap Diána vendégtanár- koreográfus megismertette a gyerekeket egy számukra új műfaj, az operett világával. Ismert operettekből összeállított műsorral kedveskedtek az összegyűlt vendégeknek.

Az ezt követő ebéd után élőzenére táncolhattak a vendégek amit Herr Gyula zenész szolgáltatott. Az asztalokon sorakozó sok-sok finom süteményből kedvükre válogathattak és a Borbarát Kör által felajánlott borokat is élvezhették a vendégek. Meglepetésként, Huber Ferenc tangóharmonika kíséretére nótázhattak.

Öröm volt látni a mosolygó idős arcokat. Kis időre elfeledkeztek a hétköznapok gondjairól.

Kontráné Halmi Helga

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink:
Email: hivatal@bokod.hu
Hivatali kapu neve: BOKODPH
KRID azonosító: 209052327