2019. May 20. Monday
Felhős 14,8 °C
Ma: Bernát, Felícia Holnap: Konstantin, Mirella
Bokod község honlapja

Szüreti felvonulás

2018. September 28., Friday 10:38

Bokodot elkerüli az eső, mondják a lakosok. A szüreti felvonulást is megúsztuk szárazon. A szomszéd településekről sajnos a rossz időjárás miatt nem tudtak eljönni a lovas fogatok és a lovasok.

A bokodi kis csapat a hűvös idő ellenére, egy kis lovacska és lovasa vezetésével gyalog járta és táncolta végig a falut. A vigadalmat a Bazsarózsa Népdalkör nyitotta meg a Tájháznál egy szép dalcsokorral.

Köszönettel tartozunk a Góbé Népzenekarnak akik nagybőgőt cipelve, zenével kísérték végig a táncosokat. A táncos megállóhelyeken kedves vendéglátók fogadtak minket, sütivel, üdítővel,borral kínálva a résztvevőket. A Művelődési Ház színpadán a Bokodi Gyermek Néptánccsoport kedves kis műsora megalapozta a további jókedvet. Ezt követően a Langallik Néptánccsoport előadásában láthattuk különböző tájegységek táncaiból összeállított színvonalas előadást. A fellépőket a Góbé Népzenekar kísérte.

Az előadások után az aulában este 11 óráig a fergeteges táncházi mulatságban kicsi és nagy egyaránt ropta a táncot. Közben bográcsos pincepörkölttel kínálták a vendégeket majd a Borbarát Kör által felajánlott finom bokodi borokkal fokozhatták a felnőttek a jókedvet.

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Közös Önkormányzati Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: