2019. June 16. Sunday
Gyenge eső 27,0 °C
Ma: Jusztin, Ajtony Holnap: Laura, Alida
Bokod község honlapja

Tour de Hongrie

2018. August 21., Tuesday 09:29

A Tour de Hongrie egy profi országúti kerékpárverseny Magyarországon. Először 1925-ben rendezték meg. A legnagyobb magyar kerékpárverseny, 2018-ban augusztus 14-én rajtolt, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig.

Szervezőbizottsága a 2016-ban pályázó települések közül sportszakmai és turisztikai szempontokat is szem előtt tartva választotta ki azokat a helyszíneket, amelyek a 2018-as – immár egy kategóriával magasabb szintre lépő – Magyar Körverseny programjába kerültek. A szervezők célja továbbra is az, hogy a Tour de Hongrie néhány éven belül Közép-Európa egyik meghatározó versenyévé váljon. A 2018-as verseny hatnapos programja során 800 kilométert teljesít majd a mezőny, amely útja során tíz megyén és száz településen teker majd át.

Bokodon is áthaladt a mezőny. A gyorsan lezajló ám látványos menetet öreg és fiatal egyaránt érdeklődve figyelte végig a Fő utcán. A Tour de Hongrie kerékpárversenyen készült összefoglalókat hat kontinens 195 országában láthatják a sportot kedvelő tévénézők! Napi egy órás összefoglaló az Eurosport2 csatornáján. Magyarországon az M4Sport csatornán minden nap kétórás élő közvetítés lesz a versenyről. Napi egy órás összefoglaló is látható lesz az Eurosport2 csatornáján.

Az interneten a mediaklikk.hu oldalán követhetik az érdeklődők az eseményeket.

Kontráné Halmi Helga

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Közös Önkormányzati Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: